Technasiumlokaal voor het Ir. Lely Lyceum in Amsterdam

Ook voor het Ir. Lely Lyceum in Amsterdam hebben wij een van de grootste Technasium ruimte mogen realiseren. In deze ruimte kunnen kinderen van het voorgezet onderwijs op een creatieve manier het vak techniek leren. Een inspirerende ruimte met frisse en mooie kleuren.

Het ontwerp is van architect Frans Tauber uit Alkmaar. Ook dit project is een combinatie van Bouw en Interieurbouw.

De wanden zijn vervangen door moderne glazen wanden. Interieurbouw heeft het lokaal aangekleed met kastenwanden, een tribune, de ronde bank (denktank), tafels, wandmeubels en een verrijdbare keuken.

Het Technasium is een onderwijsstroom in Nederland voor vwo en havo. Centraal in deze onderwijsvorm staan de b├Ętavakken.

Het podium (groen) in het midden is het intermediair tussen de denktank enerzijds en de werkplaats anderzijds. Dit podium is zowel atelier als les en presentatie plek. Doormiddel van grote vitrines in de glazen gangpuien kunnen de werkstukken van de leerlingen tentoongesteld worden. Voor een uitgebreide uitleg over de functie van alle plekken kunt u kijken naar onderstaand youtube filmpje gemaakt een docent van het Ir. Lely Lyceum.

Wij wensen de leerkrachten en leerlingen veel inspiratie en plezier toe in het techniekvak. Wij bedanken Frans Tauber en het Ir. Lely Lyceum voor het vertrouwen en het gunnen van deze opdracht.

Architect
Oplevering

Januari 2021